ÇİFT SARILI YUMURTANIN FAYDALARI

Çift Sarılı Yumurta

Çift sarılı yumurta, diğer yumurtalara bakılarak daha iridir görünüşünden de anlaşılan yumurtanın çift sarı olduğunu anlayabiliriz. Çift sarılı yumurtanın besin değerleri diğer yumurta ile aynıdır. Çift sarılı yumurtanın tek farkı ise görünüşü büyüktür. Yumurtanın tek sarılı mı, yoksa çift sarılı mı olduğunu nasıl anlarız. Çift sarılı yumurtayı da tek sarılı yumurtayı da aynı tavuk yumurtlar çift sarılı yumurta yumurtlayan tavuk genç ve metabolizmasının hızlı çalıştığından çift sarılı yumurta yumurtlar tavuk birden fazla hücrenin çalıştığı için aynı kabukla çift sarılı yumurtayı da yumurtlar. Bu hücrelerde aynı kabuk içerisinde gelişip çift sarılı yumurtayı oluşturur. Çift sarılı yumurtayı yumurtlayan tavuk genellikle ilk yumurtalarını yumurtlayan ve piliçten yeni çıkmış tavuktur. Çift sarılı yumurta yumurtlayan tavuklar, bir kaç defa yumurtladıktan sonra tek sarılı yumurta yumurtlamaya devem eder.

Çift sarılı yumurta zararlı mıdır?

Çift sarılı yumurtanın diğer yumurta ile tat ve besin değerleri aynıdır hiç bir zararı yoktur. Sadece çift sarılı olduğundan diğer yumurtadan daha iri ve büyüktür.

Satılırken fiyatları diğer yumurtalara göre daha pahalıdır. Çift sarılı yumurta kalori bakımından farklılık gösterir. Diğer yumurta ortalama olarak 80 kalori içerirken çift sarılı yumurtanın kalori değeri olarak 145 i gösterir. Çift sarılı yumurtayı diyet yapanlar ve beslenmelerine dikkat edenler yemezler. Spor yapan kişiler normal yumurta beyazına göre proteini daha çok olan çift sarılı yumurtayı tercih ederler.
Çift sarılı yumurtayı nasıl anlarız?

Çift sarılı yumurtayı her yerde görebiliriz, marketlerde, tezgahlarda ve pazarda gördüğünüzde büyüklüğünden anlayabilirsiniz. Boyunun büyüklüğü kaz yumurtası kadardır. Çift sarılı yumurtayı özellikle genç tavuklar yumurtladığı için, tavuk besleyen kişi hangi tavuğun çift sarılı yumurta yumurtlayacağını tahmin edebilir. Çift sarılı yumurtadan civciv çıkar mı? Hayır, civciv çıkmamasının nedeni ise yumurta sarısının civciv çıkmasına yeterli olmamasıdır. Çift sarılı yumurta döllense bile bu döllenmeler çok azdır. Onun için çift sarılı yumurtalar kuluçkaya ayrılmaz satışa bırakılır.

0 YORUMLAR

Yorum Bırakın

Ürünlerimizi nasıl buldunuz?
Bize yazın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir